Viorica Dăncilă: Modernizarea sistemului de irigații, un sprijin real pentru agricultură românească

v_dancilaEuroparlamentarul Viorica Dăncilă, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, a participat, la Palatul Administrativ din județul Teleorman, la o conferință pe tema irigațiilor din județ, mai exact a lipsei acestui sector din agricultură teleormăneană și a nevoii de a sprijini agricultura prin modernizarea sistemului de irigații.

„La nivel european se întreprind măsuri privind susținerea agricultorilor în caz de calamități, existând Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), care este principalul instrument de care dispune UE pentru a face față catastrofelor naturale majore și pentru a-și manifesta solidaritatea cu regiunile din Europa afectate de dezastre. Fondul a fost creat ca reacție la inundațiile devastatoare care au lovit Europa Centrală în vara anului 2002”, a afirmat europarlamentarul, care a adăugat că România, pentru a beneficia de acest fond, trebuie să solicite și totodată să întrunească unele condiții.

‘Prin Politica Agricolă Comună, fermierii din România beneficiază de sprijin financiar în acest sens, însă doar în urma organizării unor asociații, fondurile disponibile pentru modernizarea instalațiilor pot fi accesate doar de către Organizații ale Utilizatorilor de Apă din Irigații’, a mai spus Viorica Dăncilă.

În calitate de reprezentant al guvernului, prefectul județului Teleorman, Carmen Daniela Dan, a prezentat situația suprafețelor calamitate de secetă din Teleorman, menționând că lipsa precipitațiilor din această vară va avea un efect negativ, din păcate, și asupra lucrărilor de toamnă care se desfășoară cu mare greutate.

În acest sens, prefectul de Teleorman a precizat că dezvoltarea infrastructurii de irigații la nivelul județului Teleorman este un obiectiv important pentru administrația locală, iar la nivel național se are în vedere căutarea unor măsuri privind dezvoltarea sistemelor de irigații.

You might also like More from author

Comments are closed.