Valeriu Tabără: Ar trebui să avem mai multă transparență în ceea ce privește rezerva de stat pentru grâu

Tabara_ValeriuFostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a fost prezent în studioul AGRO TV pentru a discuta despre evoluția prețurilor grâului și porumbului  din ultimii ani.

Acesta a făcut o serie de precizări legate de interesele traderilor de pe piața românească a grâului și a cerut reprezentanților Ministerului Agriculturii și Guvernului să ofere mai multă transparență vizavi de tranzacțiile mari cu cereale și de starea rezervei naționale de grâu, pentru ca fiecare producător și procesator să poată lua decizii în cunoștință de cauză.

“Nu avem o transparență a rezervei de stat, deși aici ar trebui să fie totul foarte transparent.  Pe toți ne-ar ajuta să știm cât grâu s-a vândut și cât a rămas în țară. Ar trebui să fie totul pe față. La noi nimeni nu știe cât grâu mai este în România, ca să se poată stabili prețurile corecte. Se va vinde o mare parte din grâu, apoi se va cumpăra grâu, mai scump. Dacă lucrurile merg tot așa cred că în ianuarie ajungem la 1,1-1,2 lei kilogramul de grâu, ceea ce nu va fi corect pentru procesatori”, explică Tabără.

Acesta le mai sugerează autorităților să păstreze o legătură bună cu importatorii, fiindcă progresul agriculturii românești depinde de exporturi și de deschiderea pe piețele externe.

You might also like More from author

Comments are closed.