Uite ce să pui pe masă ca să slăbeşti sănătos

Dorinţa de a avea o siluetă de invidiat ar trebui dublată de grija pentru o alimentaţie echilibrată, pentru că kilogramele pierdute printr-o dietă prea restrictivă vor fi puse la loc în scurt timp după încheierea curei de slăbire.

Specialistul în nutriţie lector dr. Lygia Alexandrescu ne oferă astăzi formula unei diete echilibrate, gândită astfel încât să acopere toate cerinţele nutriţionale:

 

50-55% glucide (carbohidraţi) – furnizează energie pentru desfăşurarea activităţilor fizice şi calmează senzaţia de foame; 

Lygia Alexandrescu

30-35% lipide (grăsimi) – ar trebui să provină din carne de pui sau de curcan, peşte, lactate degresate parţial, ulei de măsline sau alune şi seminţe crude; excesul de grăsimi poate duce la hipercolesterolemie;

12-15% proteine – sunt recomandate atât proteinele animale, din carne, produse din carne, peşte, ouă şi lactate, cât şi proteinele vegetale, din legume uscate şi cereale.

You might also like More from author

Comments are closed.