Tot mai mulți producători eco, la Sibiu

DSC00455În cei 9 ani de când au fost reglementate produsele tradiționale și ecologice, numărul producătorilor atestați a crescut în județul Sibiu, de la 69(câți erau în 2005), la 638(în 2013).

Din totalul de 638 de atestate emise de Direcția Agricolă Sibiu, numărul cel mai mare este deţinut de produsele din lapte (235), urmat de produsele din carne (234), produsele de panificaţie şi patiserie (149). La categoria băuturi, sunt înregistrați 4 producători ecologici, iar la categoria conserve (zacuscă, dulceţuri, gemuri), 16.

Promovarea produselor tradiţionale şi ecologice, în județul Sibiu, se face prin organizarea de târguri şi expoziţii. Săptămânal, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA și pe platforma sălii Sporturilor Transilvania, au loc târguri de produse tradiționale.

De asemenea, anual, se organizează Târgul de Branduri Transilvănene, expoziţii de ovine crescute ecologic, la Vurpăr și Agnita, expoziţii de caprine cu vânzare prin licitaţie, la Şeica Mare și la Bursa de berbeci de la Sălişte. (Integral pe radiocluj.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.