„Tinerii fermieri” s-au mutat doar fictiv la sat

tinerifermieriAproape o cincime dintre tinerii care au accesat în ultimii ani fonduri europene pentru a-şi face ferme la ţară, s-au mutat acolo doar în acte, anunţă autorităţile în domeniu.
Peste 500 de beneficiari au fost nevoiţi să restituie banii, după ce s-a dovedit că de afacerea lor se ocupau părinţii sau alte rude.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale reclamă probleme cu măsura 112 referitoare la instalarea tinerilor fermieri la ţară. Directorul instituţiei, Nicolae Popa, a explicat într-o conferinţă de presă, susţinută la Alba-Iulia, că 20% dintre cei care au accesat fonduri europene pentru ferme nu au respectat condiţiile de mutare propriu-zisă la sate, iar în situaţii mai grave nu au respectat nici măcar planurile de afacere propuse.
Potrivit aceleiaşi surse, autorităţile au descoperit după trei ani de la începerea unei astfel de afaceri, chiar în momentul celui de-al doilea virament, că foarte mulţi dintre ei nu s-au supus criteriilor şi cifrelor trecute chiar de ei în plan.
Orice abatere de la program este considerată o formă de neîndeplinire a obiectivelor şi atrage după sine neplata celei de-a doua tranşe dar şi recuperarea obligatorie a primeia. (Integrap pe radiocluj.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.