Tiberiu Cazacioc: Românilor le plac produsele locale, dar micii agricultori sunt sufocați de mafie

 
Tiberiu Cazacioc (1)Ieri, în cadrul emisiunii “Agricultura la raport” s-a discutat despre Slow Food și despre noile reguli propuse de acest curent pentru o viață mai sănătoasă. Tiberiu Cazacioc, unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai principiilor slow food în România, a afirmat în direct că “În România există o preferință clară pentru produsele locale, fiindcă se știe foarte bine că, orice s-ar zice, cu cât hrana îți vine dintr-un loc mai apropiat de casă cu atât e mai bună și mai proaspătă. Din păcate, micii agricultori văd că nu pot face față mafiei vamale și, dacă văd că este mai ușor și mai ieftin să aduci produse din străinătate, își abandonează culturile”. Acesta a afirmat că, în aceste cazuri, asociațiile de producători ar trebui să intervină pentru a-I apăra pe micii producători și că autoritățile locale ar trebui să îi sprijine pe aceștia pentru a supraviețui, spre binele tuturor.

 

You might also like More from author

Comments are closed.