TEHNOLOGIE OLTENEASCĂ! LUBENIȚA SE ALTOIEȘTE CU DOVLEAC, LA DĂBULENI

Pepeni altoiti cu dovleac. Cativa din celebrii agricultori din localitatea Dabuleni experimenteaza o noua metoda revolutionara de cultivare a lubenitei.

Pentru pofticiosi, din vara acestui an, in pietele din tara noastra vor aparea noii bostani. Procedeul de altoire este folosit inca din 2000 in mai multe tari din Europa. Dovleacul este o planta mai viguroasa decat pepenele, mai rezistenta la boli si la factori de stres, precum frigul si caldura extreme sau salinitatea crescuta.

Prin noua metoda, faimosii pepeni nu-si pierd gustul ba, din contra, sunt inca si mai dulci.Unul dintre principalele motive pentru care se incearca acest tip de altoi este diminuarea riscului de a pierde productia.

In Dabuleni, in fiecare an, sunt cultivate peste 1.000 de hectare de teren cu lubenita. Comerciantii estimeaza ca pretul per kg anul acesta va fi de aproximativ 2 lei.

You might also like More from author

Comments are closed.