Suceava: Venituri de aproape 250.000 de euro din fructe de pădure și ciuperci, pentru Direcția Silvică

D651x322_directia-silvica-suceava-a-ca-tigat-260-000-euro-din-exporturile-de-afine-i-zmeura-8771irecţia Silvică Suceava va obţine venituri de aproape 250.000 de euro de pe urma valorificării fructelor de pădure şi a ciupercilor.

Aşa arată estimările făcute de şeful instituţiei, Sorin Ciobanu, după licitaţiile care au avut loc în aceste zile. Astfel, Direcţia Silvică a contractat o cantitate de 40 de tone de afine la un preţ mediu de 1.800 de euro/tonă şi 80 de tone de zmeură la un preţ mediu de 1.846 de euro/tonă. Cele 120 de tone de fructe de pădure vor fi achiziţionate de trei firme, două româneşti şi una austriacă, selectate prin licitaţie publică. Fructele de pădure vor merge la export în ţări intracomunitare.

„Direcţia Silvică va colecta fructele de pădure şi le va transporta la centrul nostru de la Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta. Acolo sunt congelate, refrigerate, ambalate şi apoi expediate celor trei firme cu care avem contract. Acestea le livrează pe piaţa intracomunitară”, a spus Sorin Ciobanu. El a adăugat că atât cantităţile de zmeură şi afine contractate, cât şi preţul obţinut sunt similare cu cele de anul trecut.

Şeful silvicultorilor suceveni a mai spus că instituţia pe care o conduce a cesionat tot prin licitaţie publică dreptul de colectare a 120 de tone de ciuperci, hribi, gălbiori şi ghebe, către un număr de 15 firme autohtone. (Integral pe monitorulsv.ro)

 

You might also like More from author

Comments are closed.