Studiu APRIL: 9 din 10 mame, copii și cadre didactice doresc continuarea programului „Cornul și laptele”

laptesipaineConform unui studiu naţional comandat de Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) şi realizat în perioada august — septembrie 2013, programul „Cornul și laptele” se bucură de o percepţie majoritar pozitivă în rândul mamelor, copiilor și cadrelor didactice, care îi apreciază beneficiile și într-o proporție foarte mare (de 9 din 10 în rândul fiecărei categorii) își doresc ca acesta să continue.

„Acest program a fost propus în urma unor studii referitoare la starea de sănătate a populaţiei europene, care au evidenţiat faptul că este nevoie să prevenim anumite afecţiuni precum hipocalcemia la copiii de vârstă școlară, obezitatea printr-o educaţie alimentară corectă de la vârste fragede. În plus, să nu uităm faptul că acest program are și alte beneficii socio-economice, precum susținerea a celor cca 30.000 de locuri de muncă create de cei 5000 de fermieri români care furnizează zilnic cele 250 de tone de lapte pentru copiii noştri”, a afirmat Dorin Cojocaru, preşedinte APRIL.

Cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și gimnazial au o părere bună și foarte bună despre program (91%), considerând că programul a fost foarte bine implementat (93%) și că trebuie să continue (95%), fiind dispuși să se implice activ în susținerea lui (92%).

96% dintre copii consumă produsele lactate primite prin program, școala fiind principalul loc în care copiii le consumă. Copiii au declarat că le plac produsele primite prin program (81%), apreciind în primul rând faptul că produsele primite sunt sățioase și le oferă o masă consistentă (51%), dar şi că sunt gustoase (38%) și că se simt egali la clasă cu ceilalți colegi (37%). 89% dintre copii îşi doresc că programul „Cornul şi laptele” să continue.

În ceea ce priveşte mamele, 90% dintre cele intervievate au o părere bună şi foarte bună despre program în general, 93% dorind continuarea programului și mai mult de 86% dintre ele fiind dispuse să se implice activ pentru a-l susține.

You might also like More from author

Comments are closed.