Spaghete bologneze – Italia

Ingrediente:

–          2 lingurite ulei de masline

–          6 felii de sunca italieneasca neafumata taiata felii sau cuburi dupa preferinte

–          2 cepe mari, tocate

 

–          3 catei de usturoi zdrobiti

–          2 morcovi tocati

–          1 telina 

–          1 kg carte de vita tocata

–          2 pahare mari de vin rosu

–          2 cutii de rosii tocate x 400g/buc

–          2 frunze uscate sau proaspete de dafin

–          sare si piper negru proaspat macinat

–          800 g spaghete

–          parmezan ras proaspat pentru servire

–          patrunjel proaspat

Se prajeste sunca in ulei pana devine aurie, dupa care se adauga ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Se adauga morcovul, dafinul si carnea de vita tocata si se lasa la prajit pana se rumenesc toate ingredientele. Se pune vinul si se fierbe pana cand acesta scade cu o treime, apoi se adauga rosiile si telina.

Pastele se fierb in apa cu sare la foc mic, urmand instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata se pot pune in farfurii, urmand sa turnati sosul peste, sau se pot amesteca direct cu sosul. La servire se presara putin parmezan, piper negru si/sau patrunjel proaspat tocat marunt.

You might also like More from author

Comments are closed.