Soia, între a fi şi a nu fi benefică

Multe dovezi, din trecut până în prezent, au confimat teoria care transformă soia în principalul duşman al colesterolului – proteinele din soia, spre deosebire de cele asimilate din produsele animale, scad colesterolul “rău” LDL şi numărul trigliceridelor din sânge.

Însă, recent, cercetători din Canada avertizează că soia este prielnică numai unora dintre noi: cei care au colesterol în limite normale pot sesiza schimbări nu tocmai benefice în ceea ce priveşte colesterolul şi trigliceridele.

În plus, intervenţia proteinelor din soia asupra organismului nu are un impact considerabil, ci relativ mic, revin cercetătorii din cadrul “Asociaţiei Americane de Inimă”.

Soia nu înlocuieşte tratamentul standard pentru reducerea colesterolului, fiind o eroare gravă să renunţi la medicamentaţie sau la dietă pentru că soia doar substituie alimentele bogate în grăsimi saturate şi colesterol şi nu completează alimentele.

Cu toate acestea, nimeni nu poate contesta că proteinele din soia reduc riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Important este să nu uităm că, totuşi, nu reprezintă „apa vie” a sănătăţii tale şi că fără o dietă bogată în fructe, legume, cereale integrale, produse lactate degresate, carne de peşte, vită, oleaginoase nu putem preveni bolile de inimă sau orice altă boală.

You might also like More from author

Comments are closed.