Soia, carnea vegetală

soia_organicaCunoscute încă din antichitate pentru efectul lor anticancerigen, energizant şi leac pentru boli de inimă şi oase, boabele de soia au început să-şi facă simţită prezenţa şi în meniurile noastre.

Soia conţine protide, lipide, glucide, săruri minerale, vitaminele, lecitină, ceară, răşină, celuloză, cazeină.Este un aliment complet, uşor digestibil. Energetic viguros, remineralizant, echilibrant celular. Este recomandat de către specialişti în completarea alimentaţiei la copii, la persoanele demineralizate, surmenate, nervoase. Se administrează ca boabe sau făină. Conţine de două ori mai multe proteine decât carnea, tot atâtalecitină cât gălbenuşul de ou, cazeină cât orice produs lactat şi este bogată în fibre alimentare.

Pe lângă bogăţia de vitamine şi minerale, soia conţine şi nişte substanţe foarte speciale, numite izoflavone, caremăresc imunitatea, împiedică mutaţiile celulelor normale în celule canceroase, asigură permeabilitatea şi flexibilitatea vaselor de sânge.

Datorită conţinutului ridicat de calciu soia ajută la combaterea fragilităţii oaselor, protejează celulele nervoase de degradare, ajută la menţinerea memoriei la vârste înaintate, motiv pentru care e utilizată în profilaxia bolii Alzheimer şi demenţei senile. (Integral pe radiocluj.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.