ŞOC după ŞOC! Noi reguli europene privind aditivii din mâncare! OTRAVĂ sau SĂNĂTATE CURATĂ?

Comisia Europeană urmează să prezinte noi reglementări cu privire la mâncare, fructe şi legume şi aditivii pe care unii îi consideră otravă, alţii sănătate curată.
Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, unii aditivi alimentari ar fi mai sănătoşi decât unele fructe sau legume. Mai mult, se pare că aceştia ar ajuta în prevenirea unor probleme de sănătate, dacă sunt consumaţi cu regularitate.

Astfel, conform unei noi reglementări la care se lucrează în prezent, unii aditivi şi coloranţi alimentari ar trebui folosiţi cu regularitate datorită beneficiilor lor.

Esterii de stanol, spre exemplu, ajută la reducerea colesterolului negativ, dacă se consumă cel puţin câte trei grame pe zi. Sunt la fel de eficienţi perecum Omega-3.

Siropul de lactuloză e considerat foarte sănătos, ajutând la reglarea tractului digestiv.

Metilceluloza este iarăşi un aditiv alimentar care e posibil să devină foarte populară, deoarece ajută la reducerea glicemiei.

Riboflavina şi niacina se pare că sunt, iarăşi, sănătoase. În prezent se regăsesc în principiu în componenţa băuturilor energizante.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/mancare-aditivi-periculosi-sanatosi-426161.html

You might also like More from author

Comments are closed.