Slăbeşte fără să te înfometezi!

Salate, carne fiartă, iaurturi… Ştii cât de mult ajută în curele de slăbire, dar… nu sunt pentru tine. Eşti gurmandă şi-ţi place mâncarea săţioasă. Iată o dietă cu alimente hipocalorice care ţin de foame şi care te ajută să dai jos 3 kg în 2 săptămâni. Această dietă este concepută de nutriţionişti astfel încât să nu suferi de foame între mese.

Secretul ei se află în alimentele alese, care trebuie să aibă o valoare calorică mică, dar să fie săţioase, permiţându-ţi să scapi de kilogramele în plus.

Până nu demult, alimentele bogate în grăsimi erau considerate cele mai săţioase. De curând, nutriţioniştii au descoperit că un meniu cu un conţinut ridicat de proteine şi de fibre inhibă senzaţia de foame pentru mai mult timp şi, în plus, contribuie şi la accelerarea metabolismului. Meniul zilnic pe care ţi-l propunem are în medie 1.300 kcal. Poţi să ţii această dietă una sau două săptămâni.

Ziua 1

Mic dejun: o cafea, un pahar de lapte degresat şi 3 felii de pâine integrală.
Prânz: 50 g paste integrale cu sos de roşii şi busuioc.
Cină: 150 g carne de vită la grătar cu fasole verde şi o felie de pâine integrală.
Gustări: un strugure, o pară.
Pont! Carnea de vită este excelentă în dietă deoarece are un conţinut mare de fier şi vitamine din grupa B. Acest tip de carne conţine şi acid linoleic, care arde grăsimile şi împiedică depunerea lor pe abdomen sau pe coapse.

Ziua 2

Mic dejun: o cafea, 120 g iaurt cu 2% grăsime şi 2 felii de pâine integrală.
Prânz: 150 g orez cu legume.
Cină: 200 g salată de cartofi cu măsline, ceapă şi o lingură de ulei de măsline.
Gustări: un baton cu cereale, un strugure.
Pont! Cartofii, atât de condamnaţi în diete, sunt o sursă de fibre şi de carbohidraţi care-ţi taie pofta de mâncare pentru mai mult timp. Condiţia este să-i consumi copţi sau fierţi, fără carne ori pâine.

Ziua 3

Mic dejun: o cafea, 2 felii de pâine integrală cu brânză telemea şi o roşie.
Prânz: 150 g paste cu ton şi sos de roşii cu ardei şi usturoi.
Cină: 2 ouă fierte cu o salată de castraveţi, roşii şi ardei şi 2 felii de pâine integrală.
Gustări: un iaurt 2% grăsime, 30 g migdale crude.
Pont! Ouăle fierte moi, de trei ori pe săptămână, sunt o sursă de proteine, lecitină şi de vitamina B12. În plus, îţi dau senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Important e să nu le prăjeşti, pentru că anulezi peste 50% din conţinutul lor nutritiv.

Ziua 4

Mic dejun: o cafea, 2 felii de pâine integrală cu şuncă de curcan şi o roşie.
Prânz: 150 g piept de curcan la grătar cu varză călită.
Cină: 200 g sufleu de spanac şi 2 felii de pâine integrală.
Gustări: un strugure, un baton cu cereale.
Pont! Varza e cunoscută pentru caloriile ei negative. Adică organismul nostru foloseşte mai multe calorii ca s-o digere, decât primeşte, iar fibrele pe care le conţine îţi ţin de foame mult timp.

Ziua 5

Mic dejun: o cafea sau ceai, un iaurt cu 2% grăsime şi 30 g cereale integrale.
Prânz: 200 g păstrăv la grătar cu fasole verde şi 2 felii de pâine.
Cină: 200 g varză călită cu morcovi.
Gustări: o pară, 30 g migdale neprăjite.
Pont! Migdalele, alunele, nucile şi seminţele – obligatoriu neprăjite – sunt bogate în grăsimi bune care scad nivelul de colesterol „rău”. În plus, conţin mult calciu, magneziu şi potasiu, care menţin oasele sănătoase.

Pentru celelalte zile din dietă, alege orice meniu îţi place!

You might also like More from author

Comments are closed.