Sfaturi de nutriţie pentru un ten perfect

 Ceea ce mâncăm se reflectă pe chipul nostru, spun specialiştii care au strâns suficiente dovezi pentru a ne convinge că trebuie să fim extrem de atente la ceea ce ne ajunge în stomac dacă ţinem la frumuseţea şi tinereţea noastră. Alimentaţia nesănătoasă, în combinaţie cu stresul, tulburările de somn şi alte obiceiuri nocive îşi arată imediat „ghearele” asupra chipului nostru. De exemplu, o serie de afecţiuni dermatologice, precum acneea, eczema, psoriazisul şi rosaceea, au legătură cu indigestia.

Iar anumite alimente şi băuturi, cum ar fi alcoolul, oţetul, cafeaua, mâncarea picantă, grasă şi super-procesată provoacă indigestie pentru că irită tractul digestiv.

Un alt fenomen care induce îmbătrânirea prematură este glicarea, reacţia chimică ce are loc în organism atunci când consumăm produse pe bază de zahăr şi amidon. Atunci când aceste produse sunt consumate zilnic, pielea îşi pierde strălucirea, devine ternă, gălbuie, rigidă, ridurile se adâncesc, circulaţia devine lentă. Glicarea este o reacţie care nu poate fi oprită total, însă poate fi redusă considerabil dacă alegem să  mâncăm corect.

Aşadar, ce ar trebui să faceţi pentru a avea o piele frumoasă:

1. Consumaţi cât mai rar zahăr, cartofi, paste şi cereale rafinate.
2. Cosumaţi zilnic alimente care conţin probiotice (iaurt, kefir).
3. Consumaţi grăsimi sănătoase: avocado, ulei de măsline, peşte.
4. Reduceţi stresul. Porniţi de la evitarea situaţiilor conflictuale şi sfârşiţi prin a vă asigura că dormiţi bine, 8 ore pe noapte.
5. Beţi apă numai la temperatura camerei pentru că cea foarte rece, conţinând cuburi de gheaţă, împiedică absorbţia nutrienţilor necesari bunei funcţionări a organismului şi, în plus, afectează metabolismul.
6. Ciuguliţi de-a lungul zilei oleaginoase, sunt bogate în vitamina E.
7. Consumaţi un pătrăţel de ciocolată neagră zilnic pentru că este plin de antioxidanţi.
8. Consumaí zilnic fructe de pădure, antioxidanţii vă vor proteja de atacul radicalilor liberi.

You might also like More from author

Comments are closed.