Şef-seviciu APIA trimis în judecată pentru luare de mită

politieLa data de 31 mai 2016, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a inculpatei G.C., șef serviciu în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (10 acte materiale).

Din probele administrate în cauză a rezultat că inculpata, în calitate de funcționar public în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură — Centrul județean Bistrița Năsăud (șef Serviciu Măsuri Specifice), cu atribuțiuni legate de primirea și soluționarea cererilor cetățenilor pentru acordarea de subvenții pentru agricultură, în perioada 06.06.2014 — 19.06.2014, în baza aceleiași rezoluții infracționale, într-un număr de 10 situații, a primit bani și produse alimentare ce nu i se cuvin, de la 8 persoane, pentru primirea și soluționarea cu celeritate a unor cereri de acordare a subvențiilor pentru deținătorii de animale.
De asemenea, procurorul de caz a încheiat un număr de patru acorduri de recunoaștere a vinovăției, cu inculpații N.T., S.V., K.Ș. și P.S.M.
În sarcina acestora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită, constând în faptul că au dat inculpatei G.C. bani și produse alimentare în scopul de a le prelua și implementa dosare, chiar în situații când acestea nu îndeplineau condițiile pentru a beneficia de subvenții.
Față de cei patru inculpați, procurorul a stabilit pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 3 ani pentru inculpatul N.T. și termene de supraveghere de 2 ani pentru ceilalți inculpați.
Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în baza ordonanțelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au efectuat acte procedurale în cauză, respectiv percheziții domiciliare, identificare persoane, audiere martori, ridicare de înscrisuri în vederea probării activității infracționale a inculpatei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole