Seceta lasă Uniunea Europeană fără carne

Producţia de carne a UE se va reduce în acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar şi a recesiunii economice, potrivit unui raport al Direcţiei Generale pentru Agricultură (DG Agri) a Comisiei. Există şi o excepţie: carnea de pui, care rămâne pe creştere.

Astfel, în acest an, producţia de carne ar urma să se reducă cu 0,6% până la 44,4 milioane de tone (carcasă), cea mai mare scădere fiind prognozată la carnea de vacă (scădere de 4,6%, la o producţie estimată de 7,83 milioane de tone), urmată de carnea de ovine şi caprine (-1,3 % până la o producţie de 0,98 milioane de tone) şi carnea de porc (-0,5 % până la o producţie de 23 milioane de tone). La pui, în schimb, este estimat un avans de 1,9%, producţia urmând să se ridice la 12,6 milioane de tone.

Anul viitor, producţia totală de carne a UE va scădea cu 1,4%, potrivit raportului DG Agri, urmând să se ridice la 43,8 milioane de tone. Cel mai mare recul este aşteptat la porc.

You might also like More from author

Comments are closed.