Salata cu legume si fructe de mare

Printre salatelele delicioase si hranitoare se poate regasi si cea cu fructe de mare.

Fructele de mare sunt bogate in nutrienti, contin beta-caroten, acizi Omega-3, minerale si altele.

Un consum regulat de fructe de mare este benefic nu numai organismului nostru, dar si pentru sanatatea parului nostru.


 
Acestea sunt recomandate de catre nutritionisti, facand parte dintr-o dieta sanatoasa de alimentatie.

Mai jos aveti ingredientele necesare:

1 salata creata

2 ardei grasi verzi

1 castravete

125 g inele de sepie

225 g sparanghel

125 g somon afumat, taiat in fasii late

175 g midii fierte in cochilie

felii de lamaie, pentru ornat

Pentru sosul de lamaie, aveti nevoie de:

2 linguri de ulei de floarea-soarelui

1 lingura de otet de vin alb

5 linguri de suc de lamaie

1-2 lingurite de zahar granulat fin

1 lingurita de mustar cu boabe

cateva boabe de coriandru

sare

piper macinat

Modul de preparare este urmatorul:

Salata se spala si se toaca in fasii subtiri.

Ardeii si castravetele se curata si se toaca in cubulete.

Se pun apoi in platou, peste salata.

Intr-o cratita se pune apa cu sare.

Se lasa sa dea in clocot.

Apoi se adauga inelele de sepie.

Se lasa sa fiarba.

Dupa ce apa incepe sa clocoteasca iar, se stinge focul.

Apoi se mai lasa inelele in apa timp de 5 minute.

Dupa acest timp, se scot si se scurg.

Se clatesc si cu apa rece.

Sparanghelul se fierbe 5 minute in apa cu sare.

Apoi se scurge.

Inelele de sepie si sparanghelul se adauga dupa aceea peste salata.

Se adauga somonul afumat si scoicile.

Ingredientele pentru sos se amesteca cu mixerul, pana se obtine o compozitie omogena.

Sosul gata preparat se adauga peste salata.

Se orneaza cu felii de lamaie.

Salata cu legume si fructe de mare se poate servi impreuna cu un vin rosu ori o bautura chinezeasca.

You might also like More from author

Comments are closed.