Sălajul s-a umplut de murături

conserveO nouă ediţie a târgului regional de murături şi produse de toamnă a început marţi, 4 noiembrie, în judeţul Sălaj cu desfăşurare în Zalău şi localităţile Ileanda, Crasna si Pericei.
Târgul este organizat de asociaţiile locale ale producătorilor agricoli şi îşi propune să aducă în faţa publicului produse autentice româneşti, sută la sută ardeleneşti, dar prezentate într-o formă căutată şi acceptată de centrele comerciale din România, pentru a se putea regăsi pe rafturile acestora.
Printre produsele întâlnite în cadrul târgului, se numără murăturile, sortimente de zacuscă din fasole, vinete şi ciuperci, dulceţuri, sirop de fructe, hribi uscaţi, fructe uscate în cuptor, sortimente de bulion simplu sau amestecat cu diferite legume, boia dulce, boia iute din ardei uscaţi şi măcinaţi, dar şi dulceaţă de ardei iuţi, miere cu prune uscate, prune cu nucă măcinată sau brânză afumată.
(Integral pe radiocluj.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.