Sălajul, cel mai important furnizor de ciuperci

ciupercihmhSălajul a devenit unul dintre cei mai importanţi producători de ciuperci din România, dar si un însemnat exportator în Europa.

„Am fost în Ungaria şi acolo am învăţat cum se cultivă corect ciupercile. Am venit înapoi, în România, am deschis o afacere care are succes. Ciupercile sunt la mare căutare şi sunt sigură că voi avea succes şi în viitor”, spune Ioana, un producător de ciuperci din zonă.

Ioana s-a întors în ţară după ce a rămas fără slujbă în străinătate. A adus cu ea bogate cunoştinţe în cultura ciupercilor şi a înfiinţat o afacere de succes. Aşa a ajuns Sălajul să fie principalul producător şi furnizor de ciuperci din România, potrivit Asociaţiei locale a producătorilor de ciuperci.

Asigură necesarul de 60% pentru ciupercile champignion, la nivelul întregii ţări. A învăţat din Ungaria tehnologia creşterii acestor ciuperci. Acolo a lucrat ca simplu muncitor şi, cei care au făcut aşa, au învăţat aşa de bine această meserie că pot da lecţii şi profesorilor universitari. (Csapo Carol, producător) (Integral pe radiocluj.ro)

You might also like More from author

1 Comment

  1. ardelean mircea says

    miar place sa fac si eu asa ceva eu stau an sebes cum dau de tine sa cupar samanta sau saci gata

Comments are closed.