Romanii nu mai au bani pentru friptura de porc de la masa de Sarbatori

 Consumul de carne de porc va scadea cu 15-20%, de Craciun, din cauza reducerii puterii de cumparare.
Pretul carnii de porc este mai mare cu 25% fata de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor, diminuarea puterii de cumparare urmand sa duca la o scadere a consumului, de Craciun, de 15-20%, potrivit Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

„Costul cu furajele a crescut in ultimul an cu 65%, utilitatile s-au scumpit si ele si, in consecinta, carnea de porc este mai scumpa acum, in decembrie, cu circa 25% fata de luna decembrie a anului trecut”, a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

El spune ca pretul carnii de porc a ajuns in ultimele doua saptamani la 6,8 lei pe kilogram in viu, fata de 6,5 lei in urma cu o luna.

„Ne asteptam ca din cauza majorarii de pret si a scaderii puterii de cumparare consumul de carne de porc de Craciun sa scada cu 15-20%. Din datele noastre, consumul a scazut pe parcursul intregului an”, a afirmat Ladosi.

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/236697/romanii-bani-friptura-porc-masa-sarbatori.html?utm_source=newsletter-daily-20121207&utm_medium=email&utm_content=daily-20121207&utm_campaign=Newsletter-Daily

You might also like More from author

Comments are closed.