România a primit pentru agricultură 15 miliarde de euro din fonduri europene în ultimii 10 ani

danielconstantin333Agricultura din România a primit din 2003 și până în 2013 de 15 miliarde de euro din fonduri europene, a declarat Daniel Constantin, la Realitatea TV.

” În anul 2003, când am avut acces la programul Sapard, și de aici și experiența pe care a dobândit-o MADR în gestionarea fondurilor europene, a intrat o sumă foarte mică, 6 milioane de euro, iar în anul 2004 circa 232 de milioane de euro. Am ajuns, însă, în 2013 să avem 2,7 miliarde de euro”, a spus Constantin.

Acesta a reamintit că anul trecut a fost primul an în care balanța comercială cu produse agricole a fost pozitivă, menționând totodată importanța de a investi în agricultură, domeniul cu cele mai importate surse de finanțare din fonduri europene.

„Am reușit pentru prima dată, după 20 de ani, să avem balanța cu produse agroalimentare pe pozitiv, adică să reușim să exportăm mai mult decât importăm. Aș vrea să vă dau un sfat(…): investiți în agricultură, este domeniul care are cea mai importantă sursă de finanțare din fonduri europene”, a subliniat ministrul Agriculturii. (Sursa: AGERPRES)

 

You might also like More from author

Comments are closed.