Retete simple pentru un corp mai suplu

Daca nu ai baut si nu ai mancat cu moderatie in perioada de vara si nici miscare nu prea ai facut, acum cauti disperata idei despre cum sa repari consecintele „pacatelor” tale. Ca sa te ajutam, am ales cateva mancaruri usoare si delicioase din peste, care iti vor permite sa slabesti sanatos si fara regimuri stricte.


Cuscus cu somon afumatMancare

Reteta de cuscus cu somon si verdeturi.

Ingrediente:

  • Cuscus.. 200g
  • Somon afumat… 60g
  • Ulei de masline
  • Suc proaspat de lamaie
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel
  • arpagic
  • cimbru

Preparare:

  1. Pune cuscusul in apa fiarta cam 3 minute. Dupa aceea scurge-l si toarna peste el apa rece.
  2. Taie somonul afumat bucatele.
  3. Pune uleiul, sucul de lamaie, sarea, piperul, patrunjelul, arpagicul si cimbrul intr-un bol si amesteca-le bine.
  4. Toarna sosul peste cuscus si adauga bucatelele de somon.

Fetica cu cartofi

Reteta de salata preparata cu salata fetica, cartofi si ton

Ingrediente:

  • Cartofi … 300g
  • Fetica … 250g
  • Ton – o conserva … 200g
  • Ceapa … 1
  • Rosii proaspete … 2
  • Arpagic
  • Supa de legume… 1dl
  • Otet balsamic … 0.5 dl
  • Ulei de masline… 0.5 dl
  • Sare
  • Piper

Preparare:

  1. Spala bine cartofii si fierbe-i cu coaja. Odata fierti, decojeste-i si taie-i bucati.
  2. Spala salata.
  3. Scurge tonul si paseaza-l.
  4. Ia un bol si amesteca in el fetica, tonul si cartofii.
  5. Decojeste si toaca ceapa.
  6. Spala si toaca rosiile.
  7. Ia un alt bol si amesteca rosiile, ceapa, arpagicul, supa de legume, otetul balsamic, uleiul de masline, sarea si piperul.
  8. Toarna continutul bolului peste salata, amesteca si serveste.

Zucchini copt cu ricotta

Reteta de zucchini copt umplut cu branza ricotta si ton.

Ingrediente:

  • Zucchini… 8
  • Sare
  • Ulei de floarea soarelui
  • Branza ricotta dietetica… 250g
  • Oua… 2
  • Faina de grau… 2 linguri
  • Ton la conserva… 1
  • Arpagic… 2 linguri
  • Piper

Preparare:

  1. Taie zucchini pe lungime si scoate-le miezul.
  2. Sareaza-i si caleste-i pe ambele parti cu putin ulei.
  3. Pune zucchini intr-o tava unsa.
  4. Intre timp, amesteca ricotta cu ouale, faina, tonul scurs de apa si maruntit si arpagicul tocat.
  5. Asezoneaza cu sare si piper.
  6. Umple zucchini cu amestecul de branza si coace-i la foc mediu o jumatate de ora.

You might also like More from author

Comments are closed.