Reteta zilei: Salau cu sos de rosii

Reteta ZileiFiindca soarele a inceput deja sa-si faca de cap, luandu-ne la tinta fruntile si narile cu gradele lui Celsius (tot mai multe si mai ascutite), am sa va propun astazi o reteta usoara ca un fulg zglobiu de nea.

Mancarea de salau cu sos de rosii va ofera, pe langa gustul ei imbietor, proteine si minerale din belsug. Glucidele si grasimile, in schimb, sunt asa de rare incat nu au nicio sansa de a va ingrosa formele.

Ingrediente Salau cu sos de rosii:


– un salau potrivit (la 1,2-1,5 kg);
– 3 cepe rosii medii;
– 3-4 catei de usturoi;
– 4 linguri de bulion;
– un pahar de vin alb;
– o lingura de ulei de masline;
– sare, piper alb macinat, 2 frunze de dafin, patrunjel verde.

Cum preparati reteta:
Curatati salaul, puneti-i sare pe rana si dati-l cu piper. Asezati-l apoi intr-un vas lung si lasati-l sa se odihneasca 20 de minute.
Taiati ceapa si usturoiul in rondele fine (evitati rondelurile, ca se necajesc poetii). Dati vinul, uleiul, ceapa, usturoiul, bulionul si foile de dafin peste peste.
Puneti vasul la cuptor. Din timp in timp, ungeti salaul cu sos. (Doar daca este cazul, mai adaugati putina apa.)
Presarati frunzele de patrunjel deasupra pestelui dupa ce ati scos vasul de la cuptor.

Serviti salaul cu o salata de varza mai saraca in otet si in ulei, sau cu salata verde. Merge, de asemenea, si un vin rose demidulce – asta daca nu aveti de sofat dupa masa.

Pofta Buna!

Liviu Deculescu

You might also like More from author

Comments are closed.