Reteta Zilei: Pui mexican cu rosii in bulion

Reteta ZileiSe spune ca mexicanii sunt iuti la manie si degraba ingurgitori de condimente arzatoare. Nu stiu cat de adevarata este prima parte a afirmatiei si nici daca intre cele 2 aspecte ar putea sa existe vreo legatura, insa bucataria lor – bogata in preparate pe baza de legume – beneficiaza din plin de pe urma picantelor mirodenii.

Preparatul de fata este asa de simplu de gatit, ca-l termini inainte ca Speedy Gonzales sa apuce sa… demareze.

El iti ofera proteine bune din carnea de pui si glucide sanatoase din legume.

 

Ingrediente pui mexican cu rosii in bulion:
– 2 ardei mari – unul rosu si unul verde;
– o cutie de rosii in bulion;
– un piept de pui (mai mic);
– o ceapa medie;
– un ardei iute rosu (ciusca);
– 3 catei de usturoi;
– ulei, sare.

Cum prepari mancarea:
Taie pieptul de pui in cubulete si da-l la o tigaie wok neaderenta, cu putin ulei si sare.
Adauga apoi in tigaie ardeii taiati in fasii. Lasa-i cu puiul la calit timp de 5-10 minute.

Separat (intr-o alta tigaie neaderenta), caleste in putin ulei ceapa tocata, apoi toarna rosiile cu bulionul si lasa-le sa fiarba 5-10 minute.

Rastoarna continutul celei de-a doua tigai (cu rosii) in tigaia wok, adauga ardeiul iute tocat fin si amesteca bine. Mai lasa 5 minute la fiert, iar inainte sa stingi focul pune si usturoiul pisat.

Pofta Buna!

You might also like More from author

Comments are closed.