Reteta zilei: Pui indian cu linte picanta

Reteta de azi va ia papilele si vi le catapulteaza direct in fascinanta Indie!
Daca va place puiul, este bine. Daca va place si sa inovati, este cu atat mai bine: mancarea de pui cu linte picanta va aduce un mix surprinzator, dar armonios de gusturi si arome.

Ingrediente pui indian cu linte picanta:
– 4 pulpe de pui (alergatori);
– un iaurt mare;
– curcuma macinata (de ganduri);
– 2 cepe medii imbujorate;
– 250 grame de linte rosie;
– usturoi si ardei iute (dupa gust);
– sare, ulei.

Cum sa preparati mancarea
Amestecati de cu seara curcuma in iaurt si inveliti pulpele de pui (spalate in prealabil) cu iaurtul condimentat. Lasati o zi pulpele la frigider, sa se fezandeze.

Puneti lintea la imbaiat, intr-un vas cu apa calduta. Ar trebui sa o lasati minimum o ora.

Taiati ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Daca nu sunteti un initiat al preparatelor iuti, va recomand sa folositi ardeiul cumpatat, pentru ca lintea rosie are si ea iuteala ei. Caliti ceapa, usturoiul si ardeiul intr-o tigaie cu gatire uscata (2 picaturi de ulei ajung). Dupa ce au prins culoare, adaugati pulpele marinate, sare si apa doar putina (cam o jumatate de cana). Puneti capac tigaii (este bine sa fie ermetic) si lasati la foc mic.
Dupa 20 de minute de fiert, adaugati lintea, apa si lasati pana cand lintea este gata (15-20 de minute).
Serviti mancarea calda.

Pofta Buna!

Liviu Deculescu

You might also like More from author

Comments are closed.