Reteta zilei: Omleta berbera

Fiindca tot a venit caldura, ispita culinara careia astazi va indemn sa ii cedati vine din insoritul Maroc si este gata sa va imbie cu aromele sale exotice.
Omleta berbera va aduce nutrientii esentiali pentru a porni ziua in forma maxima: o portie buna de proteine superioare, glucide lente (ca sa nu va prinda silueta si sa se agate dizgratios de ea), grasimi (cu moderatie) si un cocktail complet de vitamine care, laolalta, incoltesc stresul si nu-i dau voie sa se ia de voi. In plus, aceasta omleta contine si fibre prietenoase cu metabolismul vostru.

Ingrediente omleta berbera: (pentru 4 portii):
– 6 oua;
– 300 g branza de capra maturata;
– 4-6 rosii bine patrunse de soare;
– 2 ardei verzi medii;
– o ceapa rosie mare;
– 2 linguri de ulei de masline;
– chimen macinat, boia dulce, boia iute, turmeric, piper negru macinat, sare – dupa gust; omleta berbera cere o usoara iuteala, insa nu exagerati.

Cum sa pregatiti omleta berbera:
Taiati ceapa in stil cubist (sau maur) si puneti-o la calit intr-o tigaie „cu gatire uscata”, in 2 linguri de ulei de masline. Lasati ceapa sa se inmoaie de placere, apoi adaugati chimen, boia si turmeric. Amestecati bland.
Tot cubulete taiati rosiile si ardeii; adaugati-le in tigaie, omogenizand mixul. Tineti ingredientele in sah 3-4 minute (amestecand usor).
Bateti ouale si condimentati-le cu sare si piper. Luati tigaia de pe foc, lasand cateva clipe ingredientele sa se calmeze, apoi turnati ouale. Puneti capacul si lasati omleta la foc minim 8-10 minute. In acest timp, nu stati: radeti branza, pregatind mutarea decisiva.
A venit momentul sa executati matul berber: trageti tigaia de pe foc, presarati branza rasa si apoi mai lasati cel mult un minut.

Serviti omleta calda, cu lipie umezita de putin ulei extravirgin de masline si presarata cu oregano sau seminte de coriandru.

Pofta Buna!

Liviu Deculescu

You might also like More from author

Comments are closed.