Reteta Zilei: Ardei umpluti cu branza de vaci

Reteta ZileiVara ne tine inca in cuptorul ei cu raze aprinse si ascutite, topindu-ne nu doar fruntile, ci si cheful de a mai gati ceva. Problema este, cu adevarat, una serioasa: pe de o parte, ai nevoie (acum poate mai mult decat oricand) sa te hranesti sanatos; pe de alta parte, sa dai drumul la aragaz acum, cand mercurul sta sa sara din termometre, este chiar ultimul lucru pe care l-ai face…

Din fericire, exista retete hranitoare si gustoase care nu necesita preparare termica!
Ardeii umpluti cu branza iti ofera nu doar placere culinara maxima, ci si proteine sanatoase din belsug, ca sa iti mentii mintea si trupul in cea mai buna forma.

 

Ingrediente Ardei umpluti cu branza dulce:
– 6 ardei grasi (din aceia mai obezi);
– 300-350 g branza de vaci ;
– 100 g smantana;
– o rosie prunisoara medie;
– o jumatate de pumn de masline mov rondele;
– marar verde si busuioc verde;
– sare si piper alb macinat.

Cateva sfaturi pentru pregatirea lor:

Daca pui si busuioc, acesti ardei vor fi mai gustosi. Mararul si busuiocul nu trebuie sa fie in parti egale. Cand este canicula (si daca te expui temperaturilor ridicate de afara), mararul ar trebui consumat in cantitati mai mici ca de obicei.

Taie rosia in cuburi mici pe care sa le adaugi in umplutura. Pentru ca aceste cubulete sa ramana intacte, prunisoarele (soi mai carnos) sunt alegerea potrivita.

Fiind un preparat usor, racoritor, smantana slaba i se potriveste ceva mai bine decat cea grasa.

Nu exagera cu piperul. Compozitia trebuie amestecata bine.

Pofta Buna!

Liviu Deculescu

You might also like More from author

Comments are closed.