Reguli fiscale pentru fermieri

dosareggOficialii administraţiilor financiare din Sălaj, atrag atenţia fermierilor că sunt obligaţi să respecte o serie de reguli fiscale, indiferent dacă își lucrează sau nu terenurile.

“Proprietarul nu mai este obligat să facă tot felul de situaţii ca să îşi calculeze impozitul, să îl declare…. Pentru că atât impozitul, cât şi contribuţia de asigurări de sănătate se reţin la sursă, de către arendași,  acesta va vira atât impozitul cât şi cota de 5,5%, cât este contribuţia de asigurări sociale de sănătate”, susţine economistul Alexandru Tamba.
„Vestea proastă, pentru arendatori, este că, începând tot din 2014, se reţine şi această contribuţie de asigurări sociale de 5,5%, care nu era până la 1 ianuarie 2014. Arendatorul va trebui să depună o singură declaraţie la Finanţe, după care nu mai trebuie să depună altele. Iar arendaşul, care a preluat terenul, în funcţie de contractul care trebuie să fie întotdeauna în formă scrisă, va reţine impozitul şi contribuţia de sănătate, iar diferenţa îi va acorda arendatorului o sancţiune.” (Integral pe radiocluj.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.