Racituri/piftie de porc

Am facut si eu pentru prima data racituri si au iesit chiar foarte bune. Am facut o cantitate mica pentru ca la noi nimeni nu se omoara dupa preparatele de porc.
Ingrediente

    -2 picioare (unghii) de porc
    -un ciolan proaspat


    -cateva bucati de soric
    -sare, usturoi dupa gust

       Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute    

Carnea se curata, daca e cazul se parleste inainte, apoi se spala bine si se pune intr-o oala cu apa rece sa stea 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert. Apa trebuie sa fie suficient de multa incat sa acopere carnea de tot. Se pune sare si usturoi dupa gust si se pot pune si boabe de piper (eu n-am avut). Se fierbe la foc mic vreo 5-6 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. In timp ce fierbe, se degreseaza. Grasimea se aduna deasupra si se face ca opojghita. E bine sa indepartam grasimea.

Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/racituripiftie-de-porc-15118.html?utm_source=parteneriat&utm_medium=widget&utm_campaign=garbo

You might also like More from author

Comments are closed.