Produsele de post, extrem de periculoase! Iata ce sa eviti!

In prezent, sa tii post este floare la ureche. Daca ai intrat recent intr-un hipermarket, probabil ai vazut si tu rafturile ticsite cu produse de post care mai de care mai ingenioase, de la branzeturi si pate, pana la salam si iaurt. Oricat de buna este perioada postului pentru organism, daca te hranesti cu astfel de alimente, iti vei pune sanatatea in pericol. Produsele de post contin anumite substante nocive, coloranti chimici, substante de ingrosare si diversi alti aditivi care te pot imbolnavi. Iata care sunt cele mai periculoase produse de post.

1. Pateul si mezelurile din soia

Soia este unul dintre cele mai consumate alimente in timpul postului, dar nu toate produsele din soia sunt benefice pentru organism. Pateul, parizerul, crenvurstii, cascavalul si salamul din soia nu sunt produse recomandate nici in timpul postului, nici in afara lui, deoarece contin o cantitate mare de aditivi alimentari. E-urile sunt folosite pentru ca produsul finit sa imite cat mai bine alimentul original atat la consistenta, cat si la culoare si gust.

Dintre toate produsele din soia, cele mai sanatoase sunt branza tofu si laptele de soia.

Vrei totusi sa iti potolesti foamea cu un pate? Atunci prepara-l singura, acasa, din linte.

2. Produsele de post care contin ingrediente „de dulce”

Unele produse de post pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar de post. Mai exact, ele contin substante „de dulce”, pe care ar trebui sa le cunosti, daca nu vrei sa tii post in zadar.

Daca pe eticheta produselor de post gasesti ingrediente precum cazeina si carminul, inseamna ca ti se vinde un produs fals, intrucat cazeina este o proteina din lapte, care ajuta la coagularea acestuia, iar carminul (E120) este un colorant obtinut dintr-o insecta.

Evita sa cumperi produse de post pe eticheta carora apar aceste ingrediente sau substante precum zer sau praf de zer.

3. Produse ce contin o cantitate mare de E-uri

Este recomandat sa eviti produsele de post care contin glutamat monosodic (E621), polifosfati (E425) si coloranti chimici de sinteza. Conservantii, care pe etichete sunt trecuti sub denumirea de benzoati (E211, E212 si E213) sunt la fel de nocivi precum toate celelalte E-uri care intra in compozitia produselor de post.

Nu este indicat sa consumi nici produse de post care contin E320 (BHA) sau caramel (E150).

Produsele de post iti pacalesc papilele gustative si te fac sa crezi ca ceea ce mananci este sanatos, dar de fapt nu fac altceva decat sa iti otraveasca organismul.

Cu ce inlocuiesti produsele de post

Produsele de post pot fi inlocuite cu usurinta, daca te procupa sanatatea ta. Legumele si fructele proaspete sunt cea mai sanatoasa alternativa la zecile de substante nocive din produsele de post. Nu uita de ciuperci – nu contin grasimi si au un numar redus de calorii, ceea ce inseamna ca te ajuta sa-ti mentii greutatea.

Fasolea, lintea, mazarea sunt alte alternative sanatoase si gustoase la produsele de post. Soia poate fi si ea consumata, atat timp cat nu este modificata genetic, dar este recomandat sa o prepari singura, acasa. Gustarile din timpul zilei pot fi compuse din seminte, nuci, migdale si alune.

Perioada postului este benefica pentru organism si te poate ajuta sa slabesti, insa trebuie sa fii atenta la zecile de tentatii frumos ambalate care te atrag ca un magnet si iti fac mai mult rau decat bine.

Tu ce mananci in timpul postului?

Sursa: http://sanatate.ele.ro/Medicina-Alternativa/Produse-naturiste/Produsele-de-post-extrem-de-periculoase-Iata-ce-sa-eviti-.html?utm_source=Newsletter__Direct_Mail_Ele.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_78135#

You might also like More from author

Comments are closed.