Producătorii de lapte din UE, treziți la realitate, de piața post-cotă

lapte_josPrețurile la lapte plătite agricultorilor UE sunt în scădere cu 20% față de anul trecut, la 30 de eurocenți (34 centi) per litru în medie, lăsând unele ferme de operare să scadă mai mult costurile de producție.

Finalul limitelor de ieșire din Uniunea Europeană a contribuit la o supraofertă, iar cererea de lapte a fost încetinită și de embargoul impus de Rusia, de obicei, cel mai mare cumpărător de brânză din UE.

„Eliminarea cotelor nu ar fi putut veni într-un moment mai rău”, a declarat Ian Macalpine, președinte al Asociației Regale a producătorilor de lapte din Marea Britanie.

Fermierii au retrăit amintirile unei recente recesiuni, din 2009, când foarte mulți fermeieri din UE au fost nevoiți să-și arunce laptele, decât să-l vândă.

Comisarul UE Agricultură Phil Hogan a spus ca situația actuală nu este deloc asemănătoare celei din 2009 și a avertizat că reformele de pe piață nu vor fi stopate.” Cotele de lapte au dispărut și au dispărut pentru totdeauna”, a spus el. (Integral pe fabricadelapte.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.