Primele rezultate ale acţiunii ANSVSA pentru verificarea laptelui

laptemilkÎn cursul zilei de ieri, au fost date publicității primele rezultate ale acțiunilor Autorității Naționale Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor(ANSVSA) desfășurate în ultimele zile, pentru stabilirea conținutului de aflatoxină M1 din laptele crud și cel pasteurizat, destinat procesării, în vederea obținerii produselor lactate.
Astfel, reprezentanții ANSVSA au anunțat că ferma de vaci unde s-au descoperit depășiri ale limitelor admise de aflatoxină în lapte este în permanență monitorizată de inspectorii Autorității, prin examene de laborator și că din alimentația bovinelor au fost scoase furajele contaminate, pentru scăderea limitelor de aflatoxină.
Referitor la loturile de lapte din Ungaria, suspecte de a avea limite depășite pentru aflatoxină, s-a constat în urma verificărilor că acestea nu prezintă depășiri în acest sens și s-a stabilit că laptele poate fi comercializat.
Reprezentanții ANSVSA au anunțat că, în perioada următoare, inspectorii Autorității vor continua controalele oficiale la nivelul fermelor de vaci, centrelor de colectare a laptelui unităților de procesare, automatelor pentru vânzarea directă a laptelui crud, pentru a împiedica intrarea pe piață a unor produse alimentare ce pot pune în pericol sănătatea publică.

You might also like More from author

Comments are closed.