Ponta: Redevenţe mai mari şi cote diferite de TVA în agricultură, soluţii pentru creşterea încasărilor

Majorarea redevenţelor în sectorul energetic, utilizarea mai bună a potenţialului energetic şi aplicarea unor cote diferenţiate de TVA sunt unele dintre soluţiile pentru creşterea încasărilor la buget în perioada 2013-2016, urmând să fie efectuată o analiză în acest sens, a declarat premierul Ponta.

El a arătat că este necesară îmbunătăţirea sistemului de colectare a veniturilor şi a precizat că, pentru strategia aferentă perioadei 2013-2016, vor fi căutate, împreună cu Parlamentul şi cu instituţiile financiare internaţionale, alte soluţii de creştere a încasărilor la buget.

„Dacă vrem să avem mai mulţi bani la buget pentru şcoli, sănătate, drumuri, cu bugetul actual este aproape imposibil. De unde vor veni aceste resurse ? Fie că vorbim de redevenţe mai mari – a existat un proiect de ordonanţă care a dispărut de pe agenda fostului guvern – fie că vorbim de utilizarea mai bună a potenţialului energetic al României, fie că vorbim de o politică mai inteligentă de stimulare a agriculturii prin cote diferenţiate de TVA”, a spus Ponta.

Premierul a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că în condiţiile menţinerii cotei unice de 16 % este necesară creşterea veniturilor bugetare astfel încât Guvernul să aibă mai mulţi bani pentru şcoli, spitale şi drumuri.

El a menţionat că, pentru următorii ani, sistemul fiscal din România trebuie regândit pentru ca veniturile la buget să fie mai mari decât cele de până acum.

You might also like More from author

Comments are closed.