PEȘTE CONFISCAT DE POLIȚIȘTI, ÎN ILFOV

În 23 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice și de ordine publică din cadrul IPJ Ilfov au acționat pe linia combaterii evaziunii fiscale și protejării populației împotriva actelor de comerț ilicit.

Activitățile s-au desfășurat pe raza localităților Voluntari, Snagov, Pantelimon, Ciorogârla, Ștefănești, Berceni și Dărăști, fiind verificate mai multe societăți comerciale, care comercializează produse din pește.

Cu această ocazie a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală pe numele reprezentantului legal al unei societăți comerciale, care ar fi comercializat o cantitate de aproximativ 200 kilograme de pește, fără a evidenția operațiunile comerciale în documentele contabile.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 85.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 100 kg pește, în valoare de 548 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

You might also like More from author

Comments are closed.