O afacere profitabilă cu ciuperci, la Tureni (Cluj)

Piața ciupercilor din România a fost evalută la 50 de milioane de euro, fiindcă, în medie, fiecare român consumă un kilogram de ciuperci pe an, adică de câteva ori mai puțin decât locuitorii altor state europene.   Totuși, cererea este în creștere iar, în perioada postului, aceasta ajunge să fie chiar de două-trei ori mai mare decât în restul anului, ceea ce nu poate decât să îi mulțumească pe cultivatori. Unul dintre aceștia se află în județul Cluj, în Tureni, unde a pus bazele unei  baze moderne în care se cultivă și se ambalează ciuperci albe, champignon.

Ideea  afacerii cu ciuperci a apărut pentru clujeni în 2013 și, imediat după, a fost cumpărată o parcelă de 7.000 de metri pătrați pe care să poată fi construite și amenajate halele moderne  care pot fi văzute azi, la Tureni.  Lucrările de construire nu au început imediat dar, atunci după ce au început, au evoluat repede, așa că în doar câteva luni construcția a fost finalizată și au fost făcute primele încărcări, după cum povestește administratorul Corina Țigănaș.

Mai multe aici:

You might also like More from author

1 Comment

  1. irina says

    Ciupercaria este al unor afaceristi unguri din ungaria care sunt proprietari majoritari al ciupercariei.Asa bine este construita si stiu sa produca ancat la ora actuala importa ciuperca din ungaria si o vand ca si produsul lor la lanturile de hipermarketuri.

Comments are closed.