Nicolae Cioranu (Romovis): Au închis abatoarele mici, iar abatoarele private nu au nici un interes să lucreze pentru oieri

DSCN4841Crescătorii de ovine din Europa s-au întâlnit şi au realizat că a scăzut drastic consumul de carne de oaie şi că tendinţele nu sunt optimiste în acest sens. Mai mult, în România, sacrificarea ovinelor este împiedicată de politica de stat, deoarece au fost închise abatoarele mici,  în care sacrificarea se făcea cu asistenţa medicului veterinar şi de condiţiile impuse de Autoritatea Sanitar Veterinară.

„Abatoarele care sunt acum în România au afacerile lor şi sacrifică pentru piaţa internă sau externă, dar nu au treabă cu noi, oierii. Sunt foarte multe probleme care pleacă de la acest sistem. Cu regret o spun că nu ne este foarte cald lângă Autoritatea Sanitar Vetrinară. Am spus că vrem să facem identificarea cu asociaţii noştri, în interior, ca să putem  lua măsuri. Noi credem că cel mai greu e să creştem oile, nu să tastăm într-un calculator”, a spus reprezentantul oierilor români,

 

You might also like More from author

Comments are closed.