Micul dejun reduce cu 20% riscul unui accident cardiovascular

Prima măsură de reducere a epidemiei de obezitate care bântuie în lume sună așa: să ne hrănim mai bine și mai disciplinat. Adică?…

Când vorbim despre modul în care ne alimentăm, „bine și disciplinat” înseamnă să luăm trei mese pe zi, plus două gustări (ideal – alcătuite din fructe). Referitor la mesele „de bază”, nutriționiștii insistă în mod special asupra micului dejun, care trebuie să fie unul consistent. Pentru că…

Nu mănânci dimineața? Ai mai multe „șanse” să devii obez

Cei care sar peste prima masă din zi au de 4,5 ori mai multe riscuri să depășească, la un moment dat, greutatea corporală ideală. Explicația: consumate în trei sau mai multe reprize, caloriile din alimentația zilnică sunt arse mai ușor, deci nu mai rămân surplusuri care să se stocheze în organism sub formă de grăsime. Așadar, dacă ne facem o obișnuință din a mânca dimineața, vom reduce cu 20% riscul unui accident cardiovascular (acest risc este legat în mod direct de grăsimi, colesterol și obezitate). Sursa: libertatea.ro

You might also like More from author

Comments are closed.