Mănâncă la micul dejun cereale integrale pentru a preveni apariţia cancerului

Dacă sărim peste micul dejun sau dacă nu avem un meniu corespunzător la micul dejun, ne supunem riscului îmbolnăvirii. În schimb, conform unui stuidiu, dacă mâncăm la micul dejun cereale integrale, reducem riscul apariţiei mai multor boli, printre care şi a cancerului.
Potrivit unui studiu IMAS, doar 3% din români mănâncă cereale integrale la micul dejun, iar peste 70% din populaţia României nu mănâncă deloc cereale. Aceste date plasează România pe un loc ruşinos comparativ cu restul europenilor, care consumă până la 8 kg de cereale pe an, pe cap de locuitor.

„Acest lucru trebuie să se schimbe, pentru că cerealele integrale combinate cu lapte sau iaurt oferă 20-30% din necesarul energetic zilnic, conţin o cantitate mare de fibre, fier, vitamine din complexul B, calciu şi seleniu şi previn apariţia multor boli, printre care şi a cancerului’, a declarat conf. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul de Diabet, Nutritie şi Boli Metabolice ‘Nicolae Paulescu’.

You might also like More from author

Comments are closed.