Majorarea accizei la motorina pentru agricultură, compensată cu 1,8 lei/litru

motorinaMinisterul Agriculturii a hotărât să vină în ajutorul fermierilor, ca urmare a majorării, de la 1 aprilie 2014, cu 7 eurocenţi a accizei la motorină, în sensul rambursării către aceştia a aproximativ 1,8 lei pe litru, conform declaraţiei secretarului de stat Daniel Botănoiu, citat de ziarulprahova.ro.

“Fermierii plătesc din acciză doar 21 de euro pe tona de motorină utilizată la lucrările mecanizate din agricultură, diferenţa până la nivelul standard al accizei (de 330,39 de euro/tonă) fiind suportată de Ministerul Agriculturii. Practic, statul subvenţionează 94 la sută din valoarea accizei la motorina pentru agricultură. Fondurile totale alocate din bugetul de stat pentru subvenţionarea motorinei folosite la lucrările agricole se ridică la aproape 560 milioane de lei pentru anul trecut şi primele trei trimestre din anul 2014, iar cantitatea totală de motorină estimată pentru aplicarea acestui ajutor de stat este de 410 milioane de litri”, a adăugat oficialul Ministerului Agriculturii.

În ultimul trimestru din anul trecut, subvenţia pentru motorină primită de agricultori a fost de 1,39 lei/litru, iar în primul trimestru din anul în curs, acest sprijin a crescut la 1,51 lei/litru.

You might also like More from author

Comments are closed.