Legumele şi fructele de culoare roşie îmbunătăţesc memoria

Fructele şi legumele roşii conţin surse extrem de importante de antioxidanţi, “care combat radicalii liberi şi pot preveni afecţiuni grave, precum cancerul de stomac, de colon, de sân sau de prostată, probleme ale circulaţiei sangvine, diferite afecţiuni cardiace sau îmbunătăţesc memoria”, ne spune specialistul nostru Cristina Bălănescu.
– Roşiile. Nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, fiind foarte bogate în licopen (un compus cu rol antioxidant). Un aspect important este că licopenul nu îşi pierde proprietăţile ca urmare a procesului de fierbere. Roşiile conţin potasiu şi vitamina C.

– Ridichile roşii. Sunt o excelentă sursă de acid folic (recomandat femeilor însărcinate), antioxidanţi şi vitamina C. În plus, conţin elemente nutritive şi minerale, precum calciu, fier, fosfor, magneziu şi potasiu.

– Căpşunele. Sunt bogate în vitamine, minerale, acid folic, fier. Previn şi anemiile, iar prin conţinutul semnificativ de vitamina K ajută la funcţionarea normală a ficatului. Scad tensiunea arterială şi previn afecţiunile inimii.

– Cireşele. Foarte bogate în fibre, conţin un procent important de vitamina C, potasiu, vitamina A şi caroten (acesta din urmă protejează epiderma şi are şi rol anticancerigen), având proprietăţi antibacteriene.

– Zmeura. E foarte bogată în fibre, ceea ce ajută la echilibrarea colesterolului. Consumul de zmeură e recomandat şi pentru prevenirea gripei şi creşterea imunităţii organismului. Bogată în vitamina C, zmeura reduce aciditatea din stomac.

– Pepenele verde. E foarte bogat în licopen, care contribuie la detoxificarea organismului. De asemenea, conţine vitamine şi minerale care îmbunătăţesc circulaţia sangvină.

– Grepfrutul roşu. Conţine antioxidanţi, licopen şi pectină (un compus organic important, care echilibrează colesterolul).

You might also like More from author

Comments are closed.