La ce temperatură păstrezi alimentele

Dacă deschizi frigiderul, toate sunt puse grămadă, brânzeturile alături de legume, fructe şi mâncare gătită. Apoi te miri, că anumite alimente au prins un gust ciudat, iar altele s-au stricat înainte să le consumi.
Ce nu ştiai este că fiecare dintre ele se pătrează mai bine la o anumită temperatură şi într-un anumit spaţiu al frigderului. Iată cum:

3º pentru mâncarea gătită

Înainte să aşezi mâncarea gătită în frigider, o laşi să se răcească bine, apoi o acoperi cu un capac sau o pui într-o caserolă care se închide ermetic. O aşezi întotdeauna pe raftul de sus al frigiderului, deoarece aici poate fi păstrată la o temperatură de 0 º – 3 º.

4 º pentru lactate

Dintre toate alimentele, lactetele împrumută cel mai repede mirosurile din figider. Aşa că dacă laşi brânza sau smântâna descoperite vei avea surpriza ca în câteva ore să aibă gust de peşte sau de ciorbă. Le pui în vase acoperite şi le aşezi pe raftul din mijloc, unde sunt între 3 º şi 4 º.

You might also like More from author

Comments are closed.