Intensificarea controalelor sanitare veterinare înainte de sărbătorile pascale catolice

 

oidd

Conducerea ANSVSA a dispus structurilor teritoriale intensificarea controalelor sanitare veterinare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală.

 

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

 

În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constată că, în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare, în unităţile de procesare sau în unităţile de desfacere nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti vor aplica măsura suspendării activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor şi vor aplica sancţiuni în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

 

Reprezentanții ANSVSA au anunțat că sacrificarea mieilor se va realiza în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare şi publicate pe site-ul ANSVSA, precum şi în locurile special amenajate temporar în care se asigură supraveghere sanitară veterinară şi unde sunt respectate condiţiile de igienă stabilite prin legislaţie.

 

Carnea de miel rezultată în urma sacrificărilor în aceste locuri special amenajate, va fi obţinută la cererea directă a consumatorilor şi nu poate fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar veterinar.

 

Decizia din partea DSVSA judeţeană privind organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor se va realiza în baza unei analize detaliate în ceea ce priveşte capacitatea de sacrificare din judeţ şi oportunitatea acordării acestora, numai în cazul în care este absolut necesar şi situaţia o impune.

 

Este interzisă organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor în zonele în care au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor.

 

În cazul în care se decide înfiinţarea pe teritoriul judeţului a unor asemenea locuri temporare pentru sacrificarea mieilor, este necesară asigurarea de mărci de sănătate de formă rotundă cu un diametru de 3,5 cm, în interiorul căreia să fie înscrise indicativul judeţului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeţeană, cu ajutorul cărora sa fie marcate carcasele de miei.

 

Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioadele 22.03-31.03.2013 şi 20.04-05.05.2013.

 

You might also like More from author

Comments are closed.