Guvernul a aprobat hotărârea care permite acordarea avansurilor la plata directă la hectar

Green Field LandscapeGuvernul a aprobat hotărârea care permite Ministerului Agriculturii să plătească începând cu 16 octombrie ca avans jumătate din suma reprezentând plata directă la hectar în cazul celor peste un milion de agricultori care au depus cereri la APIA în acest sens.

„Ultima hotărâre de guvern pe care am aprobat-o astăzi, dar, cred eu, foarte importantă, după ce Banca Central Europeană a stabilit cursul de schimb valutar la care vom plăti subvenţiile în acest an, plăţile directe, am redactat această hotărâre de guvern prin care stabilim cuantumul maxim al plăţilor din fonduri europene. Repet, pe hectar este 156,89 de euro, la care sigur că se vor adăuga, cu 1 decembrie, plăţile de la bugetul de stat, ajutoarele naţionale de tranziţie. Era necesară această hotărâre de guvern, pentru că, aşa cum am anunţat, începând cu 16 octombrie vom plăti jumătate din plata directă, jumătate din 156,89 de euro la hectar ca avansuri pentru cei 1.050 milioane de fermieri care au depus solicitare la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, având disponibil în conturile Ministerului Agriculturii o sumă de 680 de milioane de euro pentru aceştia”, a declarat ministrul Agriculturii într-o conferinţă de presă.

Daniel Constantin a adăugat că au fost stabilite şi „cuantumurile pentru sfecla de zahăr la 379 de euro pe hectar şi pentru orez – o plată specifică de 300 de euro pe hectar”. (Sursa: AGERPRES)

You might also like More from author

Comments are closed.