Gala vinurilor din Alba. Vezi ce vinuri au fost premiate!

vin_albaGala vinurilor- Alba 2015 a fost un eveniment de excepție, de înaltă ținută, care a reunit producători de vin din toate cele patru podgorii ale județului Alba, membrii juriului, oficialități ale județului, șefi ai instituțiilor de presă și jurnaliști. Gazda evenimentului a fost splendidul castel de la Sâncrai (în apropiere de Aiud), monument care, începând cu toamna lui 2014, a devenit Centrul Cultural – Castel Sâncrai.

Gala vinurilor. Alba 2015 a fost, de fapt, momentul de lansare a unui produs turistic esențial: vinurile județului Alba pentru anul 2015. Funcționând totodată ca element de promovare a județului Alba (ca zonă viniviticolă premium a României), cât și ca unul din vectorii de forță a imaginii județului din punct de vedere turistic, vinurile vor deveni esențiale pentru definirea identității întregului județ.

În cadrul galei, Consiliul Județean Alba a premiat trei vinuri reprezentative ale județului Alba. Unul a fost vinul marelui producător SC Jidvei SRL, celălalt a fost vinul producătorului mediu SC Domeniile Boieru SRL, iar al treilea vin a fost cel desemnat câștigător în urma concursului micilor producători (care a avut loc vineri, 15 mai 2015, la Casa de Vinuri „Salve” din Aiud). Mai precis, vinurile județului au fost desemnate după cum urmează:

– vin oferit din partea marelui producători SC Jidvei SRL – Jidvei Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra, demisec, 2014

– vin oferit din partea producătorului mediu SC Domeniile Boieru SRL – Episcopal Fetească Albă Muscat Ottonel, demisec, 2014

– vin desemnat câștigător al locului I în cadrul Concursului Micilor Producători, organizat de Asociația „Țara Vinului”, din 15 mai 2015: Fetească Alba, demisec, 2014 – Papp Peter, Aiud

Clasamentul concursului de vinuri care a avut loc în 15 mai 2015, la Aiud, este:

Loc I: Fetească Alba, demisec, 2014 – Papp Peter, Aiud

Loc II: Muscat Ottonel, demisec, 2014 – SC Logos SRL, Aiud

Loc III: Riesling Italian, demisec, 2013 – Pivnița Savu, Ciumbrud

You might also like More from author

Comments are closed.