Fugu, peştele otrăvitor, "la liber" în Japonia

Fugu, peştele otrăvitor, "la liber" în Japonia După aproape 60 de ani de reglementare strictă a consumului peştelui otrăvitor fugu, primăria din Tokyo intenţionează să renunţe la interdicţia acestui aliment.

Din octombrie, restaurantele nu vor mai avea nevoie de o autorizaţie specială pentru a servi fugu, din cauză că anumite părţi ale acestui peşte conţin o otravă foarte puternică, tetrodoxina. Orice restaurant va avea dreptul de a propune vizitatorilor această delicatesă, dacă acesta va cumpăra peştele deja fără părţile otrăvitoare.

 

Statistica arată că 60% dintre oamenii care se otrăvesc cu fugu mor, însă acest lucru nu îi sperie pe iubitorii de senzaţii tari, care ştiu că o cantitate mică de otravă, păstrată în mâncare, stârneşte o euforie uşoară.

Din 2000, în Japonia au murit 23 de persoane, care au mâncat acest peşte.

You might also like More from author

Comments are closed.