Fructele de mare. Ce sunt si cum ne ajuta?

Fructele si legumele naturale nu sunt singurele alimente sanatoase, ci poate doar cele mai populare si intrebuintate. Daca scopul urmarit este sa aveti o dita echilibrata, fructele de mare reprezinta cu certitudine o ajustare pe care trebuie sa o realizati in viata dumneavoastra.
Specialistii numesc fruct de mare (eng. seafood) orice forma de viata marina care se regaseste in alimentatie, de la comunele specii de pesti pana la moluste (caracatita, scoici), crustacee (homar, creveti) echinoderme (castraveti de mare, arici de mare) si algele comestibile.

Chiar daca multi conationali inca le percep ca alimente „exotice” si le asorteaza exclusiv cu mesele festive, ori le privesc reductiv ca pe niste ciudatenii, acestea pot alcatui la fel de bine alimentatia zilnica de baza, asa cum se intampla in Islanda, Japonia, Portugalia si alte state.

Indiferent de specificul lor, pe langa faptul ca au gust placut, fructele de mare contin foarte multe minerale, vitamine precum complexul vitaminic B si proteine. Un alt aspect pozitiv al acestor alimente este continutul scazut in grasimi, colesterol si sodiu.

Prezentam o lista cu principalele beneficii pe care le ofera fructele de mare, si care speram sa va fie de folos:

1. Regleaza tensiunea arteriala
2. Reduc riscul afectiunilor cardiovasculare
3. Sustin dezvoltarea in plan cognitiv a copiilor
4. Stimuleaza creierul, simtul vazului si functiile sistemului nervos
5. Ofera un surplus de protectie impotriva bronsitei
6. Consolideaza sistemul imunitar
7. Previn cancerul, osteoporoza, artrita si alte afectiuni
8. Ajuta la pierderea in greutate cand sunt integrate intr-un regim adecvat
9. Fructele de mare mai sunt recomandate in dieta celor care sufera de depresie

Ca regula generala pentru cele mentionate anterior, este preferabil sa evitati pe cat se poate conservele si alimentele procesate, macar in ceea ce priveste pestele care poate fi cumparat si proaspat.

You might also like More from author

Comments are closed.