Florin Constantinescu: Rata de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură a ajuns la 70%, ceea ce reprezintă o performanță

Constantinescu FlorinSenatorul Florin Constantinescu s-a declarat mulțumit de rata de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură, din ultima perioadă. 

Senatorul pășcănean a făcut referire la măsura 121 prin care agricultorii pot face investiții pentru modernizarea fermelor. „Tinerii fermieri urmează să fie susținuți și prin intermediul subvențiilor directe pentru teren arabil care vor fi majorate cu 25% în primii cinci ani de funcționare a exploatațiilor conduse de fermierii tineri. Prin alocarea fondurilor europene pentru fermele de familie și cele destinate exploatațiilor agricole prin măsura 121 vor fi ajutați foarte mulți agricultori”, a afirmat Florin Constantinescu, într-o declarație oficială.

În cadrul declarației, Constantinescu a enumerate câteva date referitoare la excedentul comercial agroalimentar înregistrat în 2013: „România a avut anul trecut un excedent comercial de produse agroalimentare de 324,9 milioane euro, față de un deficit de 745,5 milioane euro în 2012, conform datelor oficiale ale Ministerului Agriculturii. Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când România are un excedent comercial agroalimentar!”.

Senatorul a mai, în această săptămână,    și o interpelare Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care solicită informații privind fondurile alocate pentru fermele de familie și cele destinate exploatațiilor agricole, precum și informații privind datele tehnice pentru ca toți posibilii beneficiari din județul Iași să poată accesa fonduri pe măsura 121.

You might also like More from author

Comments are closed.