Floricelele de porumb au de două ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele

Cunoscut deja drept o sursă de fibre, popcornul are un nivel de antioxidanţi mai ridicat decât multe fructe şi legume, susţine un nou studiu.
Cercetarea realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Scranton, SUA, a scos la iveală că o porţie de floricele conţine aproape de două ori mai mult polifenoli decât un fruct obişnuit. Polifenolii sunt substanţe care se găsesc într-o gamă largă de alimente, de la fructe la ciocolată.

Ei ajută la neutralizarea altor substanţe dăunătoare, cunoscute sub denumirea de radicali liberi, protejând astfel împotriva bolilor de inimă sau a altor probleme de sănătate.

În urma unei analize realizate pe 4 tipuri de popcorn aparţinând unor branduri diferite, specialiştii au ajuns la concluzia că o singură porţie de popcorn (obţinută din aproximativ două linguri de boabe de porumb) conţine până la 300 de miligrame de polifenoli. În comparaţie cu floricelele de porumb, un fruct conţine în medie doar 160 de miligrame de polifenoli, iar o porţie de porumb dulce are 114 miligrame. Cu toate acestea, specialiştii avertizează că popcornul nu înlocuieşte fructele, acestea din urmă având vitamine şi minerale pe care floricelele de porumb nu le conţin. Mai degrabă, popcornul ar putea substitui biscuiţii săraţi sau chipsurile.
Pe de altă parte, nu toate floricelele de porumb sunt sănătoase, spun oamenii de ştiinţă. Popcornul cumpărat de la cinema este preparat cu unt în exces şi poate dăuna sănătăţii. La fel de nesănătos poate fi şi cel preparat la cuptorul cu microunde sau cel semipreparat, care conţin ingrediente artificiale.
Specialiştii susţin că cele mai sănătoase floricele sunt cele preparate din porumb simplu, într-un ceaun sau tigaie, cu puţin ulei de măsline sau unt.

You might also like More from author

Comments are closed.