Fermierii români renunță la export, în favoarea pieței interne

fargaciu4În urmă cu câteva luni au plecat spre Italia primele cisterne cu lapte recoltat în fermele românești. În ciuda interesului italienilor pentru laptele românesc, fermierii au anunțat în cadrul emisiunii de ieri „Agricultra la Raport”, din 5 martie, de pe canalul Agro-TV că au renunțat la contractul cu aceștia și au decis să trimită laptele spre piața internă.

Fermierul Călin Fărgaciu (foto), unul dintre cei care au semnat acordul cu firmele din Italia, a explicat faptul că, în acest moment ofertele de pe piața internă sunt mai avantajoase decât cele venite din exterior și că, în aceste condiții, producătorilor autohtoni le convine să vândă laptele procesatorilor din România.

Stelian Podaru, un alt fermier, a apreciat că în acest moment producția de lapte din România poate acoperi doar 70% din cererea de pe piață și, din acest motiv,  ar trebui convinși să nu își exporte produsele. Mai mult, acesta crede că agricultura este unul dintre domeniile care va progresa, datorită cererii de pe piață.

You might also like More from author

Comments are closed.